Kadrioru Staadion
 
otsi
Kadrioru Staadion

Traditsioonide ja pika ajalooga (vt Staadioni ajalugu) Kadrioru Staadion on Eesti ja Tallinna linna kergejõustiku esindusstaadion. 11. veebruarist 1999.a on staadion Tallinna Spordi- ja Noorsooameti hallatav asutus, mis töötab oma põhimäärusega. Kadrioru Staadionil on olnud alates 2006. aastast IAAFi (Rahvusvaheline Kergejõustikuliit) sertifikaat, mis lubab siin läbi viia kõrge rahvusvahelise tasemega võistlusi. Praegu kehtiva sertifikaadi andis IAAF välja 18. juulil 2011, võistlusareeni rekonstrueerimistööde järgselt. Aastas toimub staadioni peaareenil 65-75 üritust, sh 10-15 rahvusvahelisel tasemel. Hooaja jooksul on umbes 100 ürituse või võistlusega seotud päeva.

Staadion asub 7,26ha suurusel Rohelise aasa ja Laagna tee vahelisel alal. Sportlaste kasutuses on Kadrioru Staadioni IAAFi nõuetele vastav peaareen, 5000 istekohaga tribüünid pealtvaatajatele, kergejõustiku harjutusväljak (300m pikkune ja 3 rajaga jooksurada, kaugus-, kolmik-, kõrgus- ja teivashüppesektorid, odaviskerada, kettaheite- ja kuulitõukeplatvormid) ning jalgpalli harjutusväljak (pilte vaata SIIT). Üldfüüsilise treeningu tegemiseks on staadionil 330m pikkune saepururada, jõumasinad ja ~60m pikkune jooksurada tribüünialustes ruumides.


Kadrioru Staadion on orienteeritud klubide, spordikoolide treeninggruppide ja igal tasemel Eesti koondislaste jaoks treeningtingimuste loomisele ning erinevate võistluste korraldamisele. Staadioni harjutusväljak on kohaks ka ümbruskondsete koolide spordipäevade läbiviimiseks (Sikupilli Keskkool, Kadrioru Saksa Gümnaasium, J.Westholmi Gümnaasium, Lasnamäe Gümnaasium, 21.Kool). Kadrioru Staadioni harjutusväljakul on võimalik mõõduka tasu eest harjutada igal soovijal (välja arvatud heited). Selleks tuleb aga kindlasti jälgida treeninggraafikut ning lunastada pilet staadioni valvelauast.

Leia tee Kadrioru Staadionile! (vt Kontakt)

                
Kadrioru Staadion - Roheline aas 24, Tallinn   Telefon: 601 3564   E-post: staadion@kadriorustaadion.ee
BestIT OÜ