Kadrioru Staadion
 
otsi
Tulemused
FC Levadia - Wisła Kraków 1:0
lisatud: 22.07.2009
UEFA Champions League II eelringi korduskohtumine, 22.juuli 2009, kell 19.00 
FC Levadia Tallinn - Wisła Kraków SA (Poola)  1 : 0  (0 : 0)  LÕPPSEIS

* Eelmisel nädalal toimunud II eelringi avakohtumine Poolas lõppes seisuga 1:1. Seega piisab Levadial kodus mängides edasipääsemiseks ka väravateta viigist.

FC LEVADIA PÄÄSES CHAMPIONS LEAGUE'I III EELRINGI!!!

Väravad
FC LEVADIA: 90.minutil - Vladislav Ivanov

Hoiatused
WISŁA KRAKÓW SA: 82.minutil - 15 Junior Diaz
                                    89.minutil - 81 Mariusz Pawełek

Koosseisud
FC LEVADIA: 30 Martin Kaalma, 2 Andrei Kalimullin, 4 Igor Morozov, 27 Taijo Teniste, 7 Tihhon Šišov, 10 Vladislav Ivanov, 8 Konstantin Nahk, 22 Sander Puri, 14 Deniss Malov, 18 Nikita Andrejev (87.minutil - 5 Vitali Leitan), 9 Vitali Gussev (90+2.minutil - 11 Indrek Zelinski). 
Varus: 1 Kert Kütt, 25 Eino Puri, 13 Kristian Marmor, 6 Aleks Mones, 15 Tomi Saarelma, 5 Vitali Leitan, 11 Indrek Zelinski.
Peatreener: Igor Prins
Abitreener: Marko Kristal

WISŁA KRAKÓW SA: 81 Mariusz Pawełek, 8 Piotr Brožek, 6 Arkadiusz Głowacki, 3 Marcelo Guedes Filho, 15 Junior Diaz, 19 Patryk Małecki, 7 Radosław Sobolewski, 16 Tomas Jirsak, 17 Andraz Kirm, 86 Piotr Cwielong (73.minutil - 21 Wojciech Łobodzinski), 23 Paweł Brozek.
Varus: 1 Ilie Cebanu, 29 Krzysztof Maczynski, 30 Łukasz Burliga, 20 Mauro Cantoro, 18 Sebastian Leszszak, 21 Wojciech Łobodzinski, 22 Mariusz Jop.
Peatreener: Maciej Skorza
Abitreener: Andrzej Bahr

Kohtunikud
Peakohtunik: Cüneyt Çakir  (Türgi)
Abikohtunikud: Bahattin Duran  (Türgi) ja Bülent Gökcü  (Türgi) 
Neljas kohtunik: Kamil Abitoglu  (Türgi)

UEFA delegaat: Emmanouil Mavrokoukoulakis  (Kreeka)
UEFA kohtunike inspektor: Stefan Ormandjiev  (Bulgaaria)

Mänguolud
+21C, vahelduva pilvisusega ilm
väljak - väga heas seisukorras

Mängu kokkuvõte
FC LEVADIA                 WISLA KRAKOW SA 
       1              väravad            0 
       6            pealelöögid        14  
       3          neist väravale      4  
       2           nurgalöögid        12  
       1            suluseisud           0  
      16                vead              19  
       0            hoiatused           2  

UEFA Champions League'i II eelringi korduskohtumine algas väga võrdselt ning esimese veerandtunni põhjal kumbki meeskond initsiatiivi haarata ei suutnud. Mida aeg edasi, seda enam hakkas mängu domineerima Wisła Krakowi meeskond, ent vähemalt esialgu millegi üliohtlikuga hakkama ei saadud. Esimene hea olukord Wislal oli 21.minutil, kui külaliste mängumees Tomas Jirsak umbes 20-lt meetrilt löögile pääses. Löök jäi aga selgelt nõrgaks ning kodumeeskonna väravavahile Martin Kaalmale raskusi ei tekitanud. Vaid 2 minutit hiljem oli Levadia värava all aga palju ohtlikum olukord. Väravavahiga silmitsi oli pääsemas külaliste ründaja Pawel Brozek. Mees õigel kohal oli aga Andrei Kalimullin, kes ohtliku läbimurde viimasel hetkel peatas. Vaid minut hiljem oli oma võimalus kaitsjal Piotr Brozekil, kelle hirmkõva karistuslöök umbes 20-lt meetrilt aga meetrijagu väravapostist mööda lendas. Oma võimalused oli ka Levadia meeskonnal. Neist parim avanes 38.mänguminutil, kui vastaste kaitseliin magas täielikult maha Konstantin Naha läbisöödu peale tormanud Vitali Gussevi. Mees ei suutnud aga ootamatult tekkinud head võimalust väravaks vormistada ja nii lähevad meeskonnad teisele poolajale vastu 0:0 viigiseisul.

Teist poolaega domineerisid selgelt juba külalised ning Levadia pidi praktiliselt kogu järelejäänud 45 minuti jooksul kõvasti kaitses rabama. Poolakad olid korduvalt väravale äärmiselt lähedal, kuid õnn soosis seekord tugevamat - FC Levadia meeskonda. Esimene hea võimalus avanes Wisła Krakowil 55.mänguminutil, kui Martin Kaalmaga pääses silmitsi külaliste keskväljamees Patryk Małecki. Kaalma oli aga mees omal kohal ning suutis lähilöögi korneriks tõrjuda. Vaid 6 minutit hiljem oli väravale lähedal Andraz Kirm, kelle umbes 11-lt meetrilt sooritatud pöördelt löök Levadia värava vasakusse posti lendas. Selgelt pressingu alla jäänud Levadia üritas küll teravate vasturünnakutega poolakaid nõelata, ent esialgu need üritused vilja ei kandnud. 83.minutil oli hea šanss vastaste kaptenil Arkadiusz Głowacki'l. Tema nurgalöögijärsest olukorrast sooritatud pealöök lendas aga väga napilt Levadia väravast üle. Mängu ärevaim moment Levadia värava all leidis aset 88.minutil - selles olukorras päästis FC Levadia esmalt nende vasak väravapost ning seejärel Martin Kaalma, kelle filigraanne tõrje väravajoonel trumbid viimaseks 5 minutiks Levadia kätte jättis. Tõeline pingelangus FC Levadia meeskonnale ja kodupublikule tuli 90.mänguminutil, kui kodumeeskonnal oli 20-lt meetrilt kasutada karistuslöök. Palli taha asusid Konstantin Nahk ning Vladislav Ivanov. Viimane sooritas ka vasaku jalaga löögi, mis üle müüri lendas ning poolakate värava vasakus alanurgas maandus. Viimased 3 minutit möödusid poolakate pikkade pallide tähe all. Nendest aga midagi ohtlikku enam ei sündinud ning nii liikus FC Levadia esimese Eesti meeskonnana edasi UEFA Champions League'i III eelringi.

/koostas: Kaido Sikka/

                
Kadrioru Staadion - Roheline aas 24, Tallinn   Telefon: 601 3564   E-post: staadion@kadriorustaadion.ee
BestIT OÜ